10:45

Mossens BK

Referat: Landvetter IF - Mossens BK

Årets första träningsmatch spelades på ett kylslaget Landvetter IP mot hemmatjejerna från LIF, den tidiga utomhuspremiären var en del av ett öppet Hus-event för deras nya klubbhus som ska stå klart i maj.

Det var ett tag sedan Mossens F02/03 spelade sin senaste 7-manna match (18 oktober mot Näsets SK (2-2)) och det skulle bli intressant att se hur vi klarade omställningen från 5-manna inomhus.
Vi samlade stora delar av truppen, närmare bestämt 14 stycken taggade tjejer, en mix av F02 och F03. Tanken vara att alla skulle luftas och testa på lite olika positioner efter hand.

Speltiden var 3x15 minuter och i stora delar av matchen stod vi bra upp bra mot LIF´s duktiga tjejer, tyvärr hängde vi inte med i tempot fullt ut utan föll med klara 4-0.

Första baklängesmålet kom i första halvlek efter ett oturligt motlägg som lite retsamt överlistade vår målis.
Inför andra halvlek skiftade vi målvakt och lite övriga positioner men vi lyckade s inte tränga igenom LIF´s försvar, istället gjorde hemmalaget 2-0. Ett skott tätt intill vår målvakts högra stolprot gled precis över mållinjen.
Inför tredje perioden omorganiserade vi laget lite till, ny målvakt och nya spelarpositioner vilket gjorde att vi periodvis fick lite tryck på motståndarna.
Trots ett par riktigt bra chanser - bl.a. ett väggspel mellan Dominique och Hedda vilket borde ha resulterat i ett mål - så lyckades vi inte låsa upp deras förvar. LIF tryckte in ytterligare två bollar och vann matchen rättvist med 4-0.

Sammanfattningsvis: Jättekul att nu genomfört utomhuspremiären, det finns en hel del att arbeta på inför kommande äventyr men det är inte så konstigt så här tidigt i säsongen., vi har gott om tid att slipa på detaljerna. Vi får inte heller glömma bort att LIF´s F02 är en riktig tuff motståndare med bra passningsspel, högt tempo och god spelförståelse.
Det vi tar med oss från matchen är vårt trygga försvarsspel, vår enorma kämparanda och vår vilja att hela tiden gå framåt.